Molltan

Sverige, Norge, Finland och Danmark

Molltan

Sverige, Norge, Finland och Danmark

Molltan

Sverige, Norge, Finland och Danmark

Molltan

Sverige, Norge, Finland och Danmark

Molltan

Sverige, Norge, Finland och Danmark

MänSe kollektion

KvinnorSe kollektion

Våra kollektioner

Molltans egendesignade moderiktiga ytterplagg av högsta kvalitet säljs under märkena Molltan, Bark of Sweden, G1 och Broch.
Under Dam och Herr hittar du ett inspirerande urval från vår senaste kollektion.

  • Brosh Leather
  • Molltan
  • 2016-06/bark-4.jpg
  • 2016-06/1467032180_gate-one-logo-nur-kreis.jpg

Om Molltan

Molltan är ett familjeföretag som tillverkar och designar ytterplagg för försäljning i norra Europa. Sedan 2010 ägs och drivs Molltan av Marcus Möller. Bolaget som grundades 1898 är ett av Lunds äldsta aktiebolag och startades av Marcus farfars farfar, Hans Möller.

Ursprungligen drevs bolaget som ett garveri, Glacéläderfabriken i Kävlinge, utanför Lund. 1989 startade Marcus pappa, Mogens Möller, Molltan som står för Moller tanning (Möllers garveri) och förde skinntraditionen vidare genom att specialisera sig på egendesignade skinnplagg.

Skinnplagg ingår fortfarande i vårt sortiment men det har nu breddats och idag tillverkar vi ytterplagg i många olika och spännande material, som alltid med kvaliteten och passform i fokus. Alla plagg ritas av Molltans egna designers i Sverige och vi säljer mer än 60 000 plagg över hela norra Europa varje år under märkena Molltan, Bark of Sweden och Borch.

Molltans huvudkontor och lager ligger i Lund i södra Sverige. Vi har säljrepresentanter i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Molltan har även försäljningsrättigheterna i Norden för den tyska agenturen G1's ytterplagg.